maanantai 6. helmikuuta 2023

Helmikuun Seuranta

Vuosi alkoi vauhdikkaasti, kun maksuun napsahti pidemmältä ajalta kertyneitä ylitöitä, näin ollen ulosottoon päätyi melkein 1800 euroa. Sinänsä olen tyytyväinen, kun kokonaispotti pieneni 800 €, mutta kun kuitenkin ajatellaan, että normaalisti ulosottoon menee alle tuhat euroa, on selvää, että normaalilla lyhennyksellä laina ei enää lyhene ollenkaan.

Masentavaahan tämä tämmöinen on, saman murheen kanssa en ole yksin, kun muiden blogeja lueskelen läpi. Kesällä kun ulosottomaksut loppuvat voi olla, että velkaa alkaa taas lyhentyä, mutta todella hitaasti, jos korkotasolle ei tapahdu mitään. Ja pelkään että kesällä korko nousee vielä puolella tai kokonaisella prosentilla, prosentti meinaa minulla reilun satasen nousua korkokuluissa.

Kyllä tässä vähän täytyy tuumailla mitä asioiden kanssa tulee tekemään, ensi alkuun kuitenkin keskityn maksamaan tuon S-pankin lainan pois, siinä kun en ole ainoa velallinen niin selkeyttää asioita, kun se poistuu.

Velkajärjestelyäkin olen miettinyt, mutta siihen liittyy paljon kysymyksiä vielä, varsinkin kun halu olisi säilyttää nykyinen omistusasunto, jossa asuu. Jos kuitenkin tilanne menee siihen, että velka ei lyhene, niin järjestelyn hakeminen voi olla ainoa vaihtoehto. Järjestelyä luultavasti vastustavat melkein kaikki velkojat. Mietin tässä, onko kellään lukijoista kokemusta, onko jokin tietty velkoja muita pahempi tässä suhteessa?

Ei kai tässä vaiheessa voi muuta kuin painaa päätä kumaraan ja jatkaa tarpomista. Ja koittaa jossain vaiheessa saada pää selväksi kaikista näistä vaihtoehdoista.

 

 

2 kommenttia:

 1. Itellä ulosoton taulukkomaksut loppuu maaliskuun lopussa ja sekin raha menee sitten velkoihin ja kesäkuuhun ei ole enää pitkä aika joten tsemppiä sulle. Itellä kävi marraskuussa vähän samalla tavalla kuin sinulle vuoden alussa. Marraskuussa maksettiin tuhat euroa ns. hyvän suorituksen lisä josta itelle jäi tosi vähän, mutta ulosottomaksuja lyhensi kivasti. Hyvänä puolena oli asiassa se, että työnantaja ei muistanut kertoa asiasta kuin jälkeenpäin, joten muiden toimintatonnista iloitseminen ei tuntunut niin pahalta kun se itsellä kutistu pariin sataan ja velat lyhenivät kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se kesä sieltä tulee :)
   Se on jännä miten ei kaipaa sitä rahaa josta ei ole tiennytkään, mutta mukavampihan se noin päin.
   Tsemppiä sinne myös!

   Poista

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...