maanantai 1. toukokuuta 2023

Toukokuun Seuranta

No niin, kerrankin olin itse ajoissa ja silti homma ei mene niin kuin Strömsössä. Eli kävi kuten aiemminkin eli ulosottoon oli mennyt kuluvalla kaudella niin paljon rahaa, että kaikki ennakkoon lasketut summat oli jo käytetty ja näin ollen automatiikka ei hoitanut loppuja rahoja eteenpäin. Ulosottoon siis meni 1002 euroa, josta 280 ohjattiin velkojille. Loputkin sinne menevät, jahka ulosottomies selviää vapun vietosta. Täytyy siis päivittää taulukkoa, jahka saavat rahat liikkeelle. Hyvä puoli tässä on, että käyttämättä on 720 euroa ja viivan alla kuun saldo on miinus 550 euroa. Toisin sanoen tässäkin kuussa velka tulee lyhenemään.

Samalla kun laitoin viestiä ulosottoon, että tekevät oikeasti jotain ulosottomaksujen eteen, kysyin silmiini osuneesta lehtijutusta. Tämän kuun alusta alkaen vapaakuukausien määrän pitäisi nousta, ennen kaikkein pienituloisimmilla oli automaattisesti kaksi vapaakuukautta, mikä nyt nousee kolmeen. Mikä on uutta, on että niillä, joilla kolmasosa menee ulosottoon saavat jatkossa automaattisesti yhden vapaakuukauden. Kysyinkin ulosotolta mitä tämä nyt käytännössä tarkoittaa? Jos automaattisesti tulee yksi vapaakuukausi, niin mihin kohtaan vuotta tämä osuu? Jos se on automaattinen, onko se pakko käyttää?

Vapaa kuukausi toki helpottaa elämää hetkeksi, mutta samalla omalla kohdalla korot juoksevat ja velkasummaan tulee melkoisesti lisää. Toisaalta korot juoksevat koko ajan ylöspäin ja veikkaisin että kesällä saattaa ulosotto siirtyä jo 11 % korkoon, mikä omalla kohdalla meinaa sitä, että tonni kuussa ei enää riitä edes korkoihin. Ja jos velkoja ei saa maksettua pois, niin miksi ei käyttäisi kaikkia irtoavia vapaakuukausia? Nuokin rahat voi kohdistaa noihin muihin lainoihin, joiden pois maksaminen tuo sentään vähän vapaata kassavirtaa elämään.

Vähän synkkää taas tällä kertaa, päivittelen asioita, jahka ulosotosta jotain kuuluu. Tästäkin huolimatta hyvää vappua kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...