tiistai 4. kesäkuuta 2024

Q2 seuranta

 En kyllä lupaa enää aikataulusta mitään… 🙊

On ollut aika vauhdikasta tässä viime kuukaudet ja viime aikoina nauttinut ennemmin kesästä kuin istunut koneella kirjoittamassa, nyt kuitenkin taas koottuna viimeisen neljänneksen luvut.

Tämän neljänneksen aikana on ollut ylimääräistä palkan päällä ja se näkyy, kolmen kuukauden aikana velasta lähti puolitoista tonnia, mikä sentään on jotain, jos vertaa ensimmäisen neljänneksen muutamaan sataseen.

Nyt tuolla on jo kaksi lainaa alle 500 € ja yksi alle 1000 €, noita houkuttaisi alkaa lyhentelemään pois, mutta olen päättänyt, että keskityn tuon autolainan pois maksuun ensin. Jahka se on hoidettu voin alkaa hankkiutumaan noista pienemmistä eroon, tällä hetkellä ulosotossa on 24 erillistä lainaa ja jos tuosta sen 2–3 saa pois selkeyttää se heti tilannetta ja ehkä antaa vähän henkistä tukea, että jotain tapahtuu pikkuhiljaa.

Samalla puheet siitä, että korot nyt vihdoin olisivat tulossa alas, antaa toivoa, että ulosoton perimistä rahoista päätyisi enemmän lainan lyhennykseen, eikä pelkkiin korkoihin. Nythän 30.6 asti peruskorko on 4.25 %, jos tuo tippuisi 0.25 % laskisi viivästyskorko 11.5 %:sta tasan 11 %:iin. 0.5 % ei ole paljoa, mutta kun velkaa on näin paljon, puhutaan kuitenkin jo loppuvuoden aikana reilusta kolmesta sadasta eurosta korkoja, joita ei tarvitsekaan maksaa, vaan kyseiset rahat lyhentävät pääomaa.

Nyt kuitenkin nautitaan lämmöstä niin kauan kuin tätä kestää, hyvää alkanutta kesää kaikille lukijoille.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q2 seuranta

  En kyllä lupaa enää aikataulusta mitään… 🙊 On ollut aika vauhdikasta tässä viime kuukaudet ja viime aikoina nauttinut ennemmin kesästä ku...