sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Joulukuun seuranta

 Ilmat kylmenevät, nyt voi sanoa, että pakkanen paukkuu ja joulu lähenee. Sopivaa joulumieltä herätti tämän kertainen ulosottomiehen kuittauskin, oli onnistunut jakamaan maksuun menevät ulosotot niin että ulosottomaksut nousivat 146 euroon, mikä on enemmän kuin kertaakaan.

Pari maksuun mennyttä oli laitettu juuri sopivasti pari kymppiä yli rajan, jolloin ulosottomaksu nousi 27 eurosta 56 €. Tämä on asia jota olen miettinyt, kun maksuista päättävä taho, paljon kenellekin maksetaan, kerää noiden summien suhteen maksuja itselleen, niin kenen etua tämä taho katsoo? Ei selvästikään velallisen, koska pienellä säädöllä pääoma olisi kutistunut 59 lisäeuron verran. Tämä olisi ollut velkojankin etu, joten voi päätellä ulosoton ajavan omaa etuaan tässä kohtaa. Luultavasti tätäkin joku valvoo, mutta selvittelen tätä itselleni ja palaan asiaan vielä erikseen.

Vähän positiivisempaa katsantoa on se, että ulosoton ulkopuoliset lainat heilahtivat 15 000 euron rajasta läpi, ikävämpää on se, että ulosotossa olevat menevät kohta 100 tuhannen rajasta läpi, mutta väärään suuntaan. Toisaalta tämä on ollut koko ajan tiedossa, kun uusia velkoja valuu ulosotonpuolelle. Toivon mukaan suhteellisen nopeasti ollaan tilanteessa, että kaikki ulosottoon menevä velat ovat sinne saatu, niin alkaisi tuo ulosotto puolikin taulukossa joskus antamaan vihreitä numeroita. Samalla saisi paremman kokonaiskuvan missä mennään korkojen kanssa, kuinka suuren osan kuukausittaisesta summasta ne vievät.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marraskuun seuranta

  Sateinen marraskuu on koittanut, tällä kertaa kävi niin että normaalilla lyhennykselläkin velka lyheni, lisäksi yksi rivi meni nollille, m...