lauantai 6. marraskuuta 2021

Pahin pelko ei toteutunutkaan

Törmäsin tänään mielenkiintoiseen uutiseen siitä, kuinka pahimmat pelot eivät ole käyneet toteen tässä pandemian aikana vaan itse asiassa velallisten määrä näyttää kääntyneen laskuun. Kiinnostuin ja tutkailin asiaa vähän enemmän ja löysin asiakastiedon sivuilta alla olevan tilaston, jossa tosiaan nähdään, että ensimmäistä kertaa 10 vuoteen palkki on pienempi kuin edellinen.

lähde: https://www.epressi.com/media/userfiles/123829/1633503171/asiakastieto-maksuhairiotilasto-q3-2021.pdf

Täytyy sanoa, että itsekin olen yllättynyt, koska omasta näkökulmasta korona pisti talouden kuralle. Ilmeisesti kuitenkaan isossa kuvassa näin ei käynyt ja hyvä niin. Toki tämä on vain yksi luku ja asialle saadaan varmuus pidemmän ajan jälkeen, onko suunta oikeasti muuttunut alaspäin. 

Mietin myös, koska pessimisti ei pety, onko tässä jotakin muutakin, kuten se että velkojat ovat korona aikana olleet rauhallisemmin liikkeellä. Tästä omakohtaistakin kokemusta, kun osa veloista ei vieläkään ole ulosotossa, vaikka homma potkaistiin käyntiin jo yli vuosi sitten. Mutta aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...