sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Kesäkuun seuranta

 Toukokuusta selvitty, olikin aika vauhdikas kuukausi ja onnekaskin. Kuten viimeksi vihjaisin, niin kuluneena kuuna tuli reilusti enemmän tuloja, jotka sotkivat normaalin talouden pidon totaalisesti, kun rahaa tuli pitkin kuuta normaalin palkan sijaan. Vastapainona isoille tuloille ulosotto vei 50 % tuloista (tämä selvisi lopulta soittamalla, hyvä kun soitin, koska siellä arvottiin 50 % ja 100 % välillä lisätuloille 😬), loppuosasta toki riitti vielä hyvin ylimääräistä, mikä tulikin tarpeen, kun auto vähän nikotteli (ylimääräinen 500 € sinne) ja maksoin vuoden kiinteistöverot pois (toinen 500 € sinne). Onni onnettomuudessa oli se, että auto hajosi silloin kun ylimääräistä löytyi, niin että sai senkin heti kuntoon.

Ulosottoon tosiaan meni reilu 4500 €, minkä avulla velka jopa lyheni 3500 €, tonni hävisi korkoihin ja ulosottomaksuihin. Tämmöisillä hypyillä homma olisi ”hetkessä” ohi, mutta ei ole pelkoa, että vastaavaa loikkaa ihan heti nähtäisiin.

Nyt edessä kesä joka lyhennys tahdin kannalta pitäisi merkitä tasaista ja tylsää lyhennys tahtia, kun joka kuun lopussa tulee vain peruspalkka. Lämmintä kesää kaikille lukijoille.

 


 

2 kommenttia:

  1. Nyt oli kova lyhennys! Erikoista että joutuivat ulosotossa edes arpomaan millä prosenttiosuudella extrapotista tekevät ulosmittauksen. Luulisi tällaisen olevan heille tuttu tilanne ja kuvio hyvin suoraviivainen. Hienosti sinulla kuvaajassa kääntynyt koko homma laskusuuntaan. Tsemppiä kesän hitaisiin ja tasaisiin lyhennyksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt tuli kova, kun ihan näkyi kokonaiskuvaajassakin.
      Kiitoksia, kesällä onneksi niin paljon kaikkea muutakin tekemistä, ettei ehdi murehtia kun ei tule ylimääräistä lyhennyksiin. =)

      Poista

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...