tiistai 27. joulukuuta 2022

Vuosi 2022 ja tuleva vuosi

Nyt on kinkkua syöty ja joulu selätetty, niin voidaan kääntää katseita tulevaan vuoteen ja vilkuilla vähän peräpeiliin, millainen se vuosi 2022 oikein olikaan.

Vuoden aikana tapahtui paljon, jos miettii mitä vuodelta 2022 odotettiin vuosi sitten, niin ihan tämmöistä hintojen ja korkojen nousua ei kyllä ollut näköpiirissä. Kaivoin vuoden vanhan postaukseni esiin ja katsoin mitä oli tullut luvattua kuluvalle vuodelle, kahdella tavoitteella mentiin:

1)      Ulosottoon 17 000 €.

2)      Ulosoton ulkopuolisten velkojen lukumäärä yhteen ja saldoksi 5000 €.

Toisessa näistä jopa onnistuttiin. Ulosottoon nimittäin meni vuodessa reilu 18 600 €.
Tämä jakautui 9 570 € pääomalle, 7 350 € koroille ja 1 690 € ulosottomaksuihin. Onneksi maksuja on enää puolivuotta jäljellä, jatkossa tarvitaan kipeästi jokainen euro lyhennyksiin, jotta jotain lyhennyksiä tulee edes tehtyä.

Ulkopoliset velat valuivat nätisti alaspäin, mutta ihan tavoitteeseen ei päästy, vaan saldo jäi reiluun 7 300 € ja lukumäärä jäi kahteen. Kokosin tutun näköisen taulukon alle, jossa vertailussa luvut viime kuukausikatsauksesta ja vuoden takaa. Jos velka ei ollut vielä vuosi sitten ulosotossa, laitoin summan ulosoton aloituksen mukaan.

 

Nyt kun kertyneitä summia katsoo, niin onhan tuolla yksittäisiä velkoja, joissa lyhennykset vuoden aikana ovat tuhansia, sen verran siis, että alkaa jo tuntua jossain.

Viime vuosi oli tulojen puolesta poikkeuksellisen kova enkä usko samoihin lukuihin tulevana vuonna enää pääseväni, tätä vasten asetan ensivuodelle ensimmäisen tavoitteen:

1)      Ulosottoon 15 000 €.

Ulosoton ulkopuolisissa veloissa on enää kulutusluotto S-pankille ja Autovelka, sekä asuntolaina, mitä en tässä yhteydessä listaa. Näistä kahdesta olen kääntynyt sille kannalle, että auton velkaa en edes tahdo maksaa, ainakaan vielä etuajassa. Jos kävisi niin että tuo velka sulaisi liikaa saattaisi ulosottoa alkaa kiinnostamaan nykyinen kulkupeli liikaa, parempi siis pitää jonkinlaista velkaa sen päällä, jolloin ulosmittaaminen ei kannata. S-pankin velan osalta päästäänkin seuraavaan tavoitteeseen:

2)      Ulosoton ulkopuolinen S-pankin laina maksetaan pois.

Muuten ei kauheasti tavoitteita uskalla ensivuoteen laittaa, koitetaan selvitä ensin kesään, kun ulosottomaksut loppuvat ja sitten vuoden loppuun tässä korkojen nousun ja kulujen kasvun kurjimuksessa.

Vaikka tuleva näyttääkin vähän synkältä haluaisin kiittää kaikkia lukijoita kuluneesta vuodesta, Bloggerin tilastojen mukaan blogi on avattu kuluvan vuoden aikana miltei 10 000 kertaa (~9810 näyttökertaa), joten ilmeisesti nämä jutut jotakuta kiinnostavat. Ei muuta kuin leukaa rintaan ja kohti tulevaa vuotta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...