maanantai 4. syyskuuta 2023

Syyskuun Seuranta

 Syyskuu, kyllä taas tämäkin vuosi hupenee nopeasti. Aika kurkata viimeisen kuun tapahtumiin, ulosoton osalta oli taas ihan peruskuukausi, eli ulosottoon meni palkasta parieuroa yli tonni, joka kuten näkyy ei edes riittänyt korkoihin 😒. Melko masentavaa etten sanoisi.

Hyvääkin sentään tapahtui eli muiden velkojen osalta alkaa näyttää todella hyvältä, kun jälleen yksi nolla rivi saatiin aikaan, kun S-pankin laina meni nollille. Tämä ei tosin meinaa sitä, että nyt olisi enempää rahaa käytössä, kävi nimittäin niin että asuntolainan korko tarkastettiin ja yllättäen korkohan oli noussut vuoden takaisesta, lainan kuukausi erä siis nousi noin 180 € kuussa. Tätä hetki pohdittiin puolison kanssa ja todettiin että tuo reilu tonni löytyy tileiltä, niin maksetaan S-pankin laina pois, niin saadaan pidettyä kuukausi menot suunnilleen samalla tasolla kuin aiemmin. Kyseinen laina oli viimeinen yhteinen laina puolison kanssa, jos asuntolainaa ei lasketa, joten henkisesti tuo nolla helpottaa ja paljon.

Ainut ulosoton ulkopuolinen laina on nyt auton laina, mitä en ajatellut maksaa suunnitelmaa nopeammin. Tämän on parikin syytä, ensimmäinen on se, että nykyisen velan kanssa auto ei ainakaan kiinnosta ulosottoa. Toinen syy on se, että aikanaan kun autoon on rahoitus hankittu, on sopimus tehty kiinteällä korolla 2.9 %, mikä ei tänä päivänä kauhean pahalta kuullosta, eli mieluummin käyttää ylimääräiset rahat johonkin suurempi korkoiseen lainaan.

Pitää varmaan miettiä millä kulmalla nyt sitten lähdetään tästä eteenpäin, toistaiseksi välietappina on ollut kaikkien yhteisten lainojen pois maksu, mutta nyt kun se on tehty pitää miettiä seuraavia askeleita. Ehkä oman postauksensa tämän pohdinnan ympärille voisi tehdä, kun saa omia ajatuksia selkenemään.

Sateista syksyn jatkoa lukijoille, se hyvä puoli sateessa on, että sieniä näyttää ainakin tulevan tänä vuonna reilusti 😊

 

2 kommenttia:

 1. Hei, nyt olet maksellut ulosottoon jo kolmisen vuotta, joten voisi olla hyvä keskustella velkaneuvojan kanssa mahdollisuudesta velkajärjestelyyn. Mitä noiden velkojen maksuun tulee, alkaisin kuukausittain maksaa aina pienintä pois ylimääräisillä lyhennyksillä, vaikkakin niistä menee aina se inhottava taulukkomaksu. Mutta sinulla on siellä tosi pieniä satasesta ylöspäin olevia velkoja, saisit varmaan aika nopeasti useita velkoja kokonaan pois. Se varmasti auttaisi osaltaan myös velkajärjestelyyn pääsyä. Ja motivoisi kun velkojen lukumäärä pienenisi. Ainakin itseäni motivoisi: ) Mukavaa syksyä ja tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kaksi vuotta vasta takana, toki onhan sekin jotain ja on käynyt tuo velkajärjestelykin mielessä.
   Pienistä veloista ajattelinkin että aloitan, tosin ajattelin joka tapauksessa kysyä aina velkojalta jokaisen velan kohdalla haluavatko tehdä diiliä akordista, jos vaikka saisi osan koroista pyyhittyä pois, niin etenisi homma vähän nopeammin.
   Hyvää syksyä sinnekin!

   Poista

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...