keskiviikko 9. elokuuta 2023

Elokuun Seuranta

 Niin se on elokuu koittanut jälleen ja lomat on lusittu, aika palata töiden pariin.

Elokuu oli peruskuukausi, kaikki lyhennykset menivät samalle velalle, joka kivasti heilahti alle 20 tuhannen euron. Viime kuun vapaa kuukausi näkyy kyllä siinä, että nyt ollaan samassa tilanteessa kuin oltiin huhtikuussa, jonkun verran takapakkia siis kyllä tuli.

Ulosoton ulkopuoliset velat sentään jatkavat laskuaan ja niistä päästään toivottavasti pian kokonaan eroon.

Kuun ehdottomasti parasta antia oli se, ettei ulosottomaksuja enää veloitettu, tämä oli heti 84 euroa enemmän lyhennykseen, mikä pitkässä juoksussa pitää sentään suunnan oikeana, eli velka hitaasti jopa vähenee.

Ei kai tässä muuta voi kuin kääriä hihat ja alkaa huhkimaan, rahoille löytyy valmiiksi jo sijoituspaikka.

 


2 kommenttia:

 1. Hei,hienoa että olet optimisti vaikka velkaa on paljon.Juoksee ne korot vaikka et olisi ulosotossakaan,eli tilanne sama tai jopa parempi kun on ulosotossa.Harmi vaan että korot nousseet tuskasen paljon tämän vuoden aikana.Itsekin päästin Norwegianin lainan 30.000 perintään.Lainassa oli korko 15.99%.Maksoin 4 vuotta ilman että lyhentyi yhtään.Tein maksusopimuksen Intrumin kanssa joka alkoi 3/2022 että maksan 600e/kk.Nyt jo mukavasti lyhentynyt,velkaa "enää"23.500:).Jossain aiemmassa postauksessa mainitsit että alat maksaa vapaaehtoisesti ulosottoon kun uo:n ulkopuoliset velat on maksettu.Uskon että siinä vaiheessa velat sulaa nopeesti ja toivotaan että korot laskee jossakin vaiheessa.Tsemppiä ja kaikkea hyvää jatkossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos,
   Juu ei tässä saa synkkyyteen vajota, silloin ei enää jaksa :)
   Korkojen nousu harmittaa, varsinkin kun se ei ole vain nämä velat vaan kaikkialla muuallakin näkyy hintojen nousu, mutta tämä asia ei ole omissa käsissä niin siitä on turha liikaa stressata.

   Tuolla on tosiaan tuo S-pankki joka pitää saada ensin pois listalta, siinä kun on muitakin velallisia kuin itse niin se on saatava pois. Autolainan osalta voi olla että sitä en liikaa lyhentele ettei kukaan keksi että auto on liian arvokas (jos velaton).
   Tuon jälkeen voi sitten alkaa selvittelemään itselleen miten kannattaa toimia, en usko että lisälyhennykset ulosottoon suoraan on se kannattavin tapa vaan pitää alkaa suoraan velkojien kanssa juttelemaan velka kerrallaan, jos suostuvat johonkin akordisopimuksiin yms.
   Mutta näitä tutkitaan sitten ja kirjoitellaan tänne jos jotain selkenee :)

   Poista

Q2 seuranta

  En kyllä lupaa enää aikataulusta mitään… 🙊 On ollut aika vauhdikasta tässä viime kuukaudet ja viime aikoina nauttinut ennemmin kesästä ku...