sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Apua ongelmiin

 Olen jo jonkin aikaa käynyt läpi nettiä etsien tietoa ja apua velkaongelmiini. Pari päivää sitten sain itseäni niskasta kiinni ja sain otettua yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan. (Linkki)
Käytännössä laitoin heille sähköpostin, jossa avasin omaa tilannettani lyhyesti. Muutaman tunnin jälkeen sain takaisin soiton jossa kirjasivat minut heille asiakkaaksi, kävivät nopeasti jotain asioita läpi ja varasivat ajan ensi viikolle. Tämä kävi yllättävän nopeasti, mutta tilanne varmaan riippuu minkä toimiston vaikutuspiirissä on. Nyt sitten vaan odotellaan ja jännittetään.

Sinänsä huomasin että kyllä tässä jonkin asteinen henkinenmuuri on hakea apua kun yhden sähköpostin laittaminenkin tuntui tekevän niin tiukkaa, loppu tulos että sitä seurasi soitto ja nyt asia etenee tuntuu todella helpottavalta. En voi muuta kuin suositella jokaista jolla alkaa tuntumaan siltä että velkaa alkaa olla liika ottamaan yhteyttä auttaviin tahoihin, jotta saa homman liikkeelle ennen kuin valkamörkö on kasvanut tolkuttoman isoksi.

Talous- ja Velkaneuvonta on ilmainen palvelu johon kaikilla on oikeus. Se että saman katon alla toimii myös oikuesapu ja ulosotto antaa uskoa että tietävät mistä puhuvat.
Toinen kanava mistä apua kannattaa kysellä on yksityinen Takuusäätiö (Linkki), joka myös on ilmainen ja tarjoaa tietoa sekä tukea. Itse päädyin velkaneuvontaan, joten ensi käden tietoa ei takuusäätiöstä ole, mutta katsotaan miten käynti tuolla neuvonnassa sujuu jos sen jälkeen vielä tuntuu että tarvitsee vielä apua niin harkitaan.

Molempien tahojen palveluihin kuuluvat neuvonnan ja tuen lisäksi heidän takaamansa lainat mutta minulla ei niihin ole asiaa johtuen omalla kohdalla rajat ylittävistä veloista.
Takuusäätiön kautta voi hakea heidän takaustaan enintään 34 000 euroa (Pariskunnalle 45 000 euroa) ja Velkaneuvonnan kautta voi tiedustella sosiaalista luototusta jota järjestävät kunnat, sitä ei siis ole tarjolla joka kunnassa ja maksimi takaukset voivat vaihdella kuntien välillä.

Palaan ensi viikon tapaamisen jälkeen mitä uutta tuli opittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuun seuranta

 Ja toukokuussa ollaan, viimeksi povasin tähän suurta säätöä asioiden kanssa mutta näyttää että varsinainen säätö menee seuraavalle kuulle. ...