perjantai 30. huhtikuuta 2021

Tuomioita, hidasta edistymistä ja sekavampia haasteita

 

Kuten ehkä on huomattu ei blogi ole kauhean tiheään päivittynyt, oleellisin syy on ollut se, että kauheasti ei ole asioiden kanssa tapahtunut, jotain kuitenkin. Ilmeisesti oikeuslaitoksella on menossa melkoisen kiireinen kevät, kun tuntuu että haasteiden, joista olen jopa myöntänyt kaiken, käsittelyssä tuntuu kestävän kauan aikaa. Yksi haasteista on vihdoin tupsahtanut putken päästä ulos ja sain tuomion käräjäoikeudelta asiassa, nyt saa nähdä kuinka nopeasti ulosotto tarttuu asiaan käsiksi.

Kun tuota velkaa katselee, niin saa kuvan millä aikataululla asia etenee. Toki tämä on vasta yksi velka, mutta kaikkinensa näkee, että ulosottoon ei vahingossa jouduta, sen verran paksu pino paperia kertynyt pelkästään tästä yhdestä lainasta. Tein alle kuvan, josta näkee, että alkuperäisen laskun eräpäivästä tuomioon meni yli puoli vuotta.

Pitää päivittää kuva, kun ulosotto alkaa oikeasti ja tehdä vastaavaa tarkastelua muillekin lainoille, saa vähän kuvaa kauanko keskimäärin mikäkin vaihe kestää.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että prosessi etenee hitaasti mutta varmasti, osaa luotonantajista saa hoputtaa etenemään asioissaan mikä on omituista, kun mietitään että luulisi heidän haluavan saatavansa mahdollisimman nopeata ulosottoon, jotta saisivat omansa pois. Sinänsä olen tässä miettinyt, että se lainoittaja, joka saa velkansa ensin sisään ja vielä jos seuraavaan menee kuukausi tai kaksi ehtii saada jo reilusti velkojaan takaisin. Minun tuloillani ulosottoon menee kuitenkin lähemmäs tonni kuussa ja jos siellä on vain yksi laina niin kaikkihan kohdennetaan sille… No aika näyttää kuin käy.

Otan tässä vielä esille yhden haasteen, jonka vasta sain. Kyseessä on Bauhaus tavaratalosta hankittu heidän oma korttinsa, jota hallinnoin Resurs Bank. Mainitsen nämä ihan nimeltä, jos jollain muulla on kokemuksia vastaavasta, niin saa kommentoida. =)
Resurs Bankenin laskutus on ollut muutenkin hyvin hämmentävää, eli lähettävät kunkin kuun ostoista omat laskunsa, vaikka kaikki on maksettu samalla kortilla.

Nyt sitten kun maksut ovat jääneet maksamatta ovat tietysti muistutelleet ensin ja sitten siirtäneet saatavat perintään. Tässä kohtaa homma alkaa kuitenkin mennä sekavaksi, sen sijaan että olisivat eräännyttäneet koko luottosopimuksen kerralla ja laittaneet perintään he ovat laittaneet jokaisen laskun erikseen perintään. Ja jotta asia ei olisi niin helppoa he eivät laittaneet niitä vain yhdelle perintätoimistolle vaan jakoivat laskut puoliksi, toinen puoli meni OK-perinnälle ja toinen Lowellille.

Nyt sitten noista kaikista laskuista ensimmäinen on tullut käräjille ja haaste on annettu, tällä tavallahan perintä ja oikeuskulut ampuvat katosta läpi saman tien. Se on varmaa, että oikeudessa valitan siitä, että homma on mennyt näin ja haen ainakin sitä, että kaikki tulevat haasteet katsottaisiin yhtenä kokonaisuutena (yksillä oikeudenkäyntikuluilla?). Jos tässä onnistun niin kuluttaja- ja kilpailuviraston ohjeen mukaan perintäkulujen maksimi katto on 210€ (yli 1000€ velassa) joka vähän rajaa mihin asti kulut voivat nousta.

Tulen tätä tapausta seuraamaan ja raportoimaan mihin lopulta päädyttiin, kun asia edistyy.

Koitan seuraavan blogin tehdä vähän rivakammin, nyt hyvää vappua kaikille! 🎈🎉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...