sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Case Resurs Bank

 Huh hellettä, kesä tuli aikaisin ja voimalla tänä vuonna. Aikaa tullut vietettyä taas kaikkialla muualla kuin koneella, mikä näkyy julkaisu tahdissa.

Aiemmin mainitsin luotostani Resurs Bankkenilla, joka ei omasta mielestäni mennyt ihan niin kuin piti. Valitin asiasta, kun vihdoin pystyin eli kun velka tuli käräjille. Nyt asia on edennyt taas vähän matkaa ja ajattelin raportoida tilanteesta.

Taustaa: hankin siis Bauhaus tavarataloon kortin, jota hallinnoin Resurs Bank, remonttia tehdessä tuonne oli tarkoitus keskittää hankinnat, jolloin tuo kortti toimisi remontti lainana. Heillä kuitenkin oli jännä tapa iskeä kuun ostot aina nippuun ja laskuttaa ne omana asianaan, eli muutaman kuukauden jälkeen heidän systeemissään näkyi muutama eri laina, kun jokainen kuukausi eli omaa elämäänsä siellä. Tämä siitä huolimatta, että kaikki oli saman luottosopimuksen alla.

Kun sitten laskut jäivät maksamatta noita erillisiä lainoja, oli yhteensä 8 kappaletta, minkä jälkeen sekoilu alkoi. Osa lainoista otti ensimmäisen kuun maksuvapaata (automaattisesti kun ei rahaa kuulunut), mutta eivät kaikki. Näin ollen laskut alkoivat mennä perintään eri aikaan. Mielenkiintoinen veto Resurs Bankenilta oli että 3 laskua he laittoivat Lowellin kautta perintään ja 5 OK-perinnälle. Näistä OK-Perinnän kanssa ollaan käräjillä, kun taas Lowell, vaikka pyydetty oikeudellista perintää, ei ole asiaa vielä käräjille saanut.

OK-Perintäkin toi laskut käräjille yksitellen, siis jokaisen asian omanaan laittaen joka tapaukseen perintä ja oikeuskulut mukaan. Jo ensimmäisen kohdalla valitin tuomarille, että tämä ei ole mielestäni kohtuullista ja mainitsin myös, että lisää laskuja on tulossa koska tässä ei ole koko laina. Nyt on päästy pisteeseen, että kaikki OK-perinnän lainat ovat siis tuomarin pöydällä ja minun valitukseni on heille kerrottu. Ilmeistä on, että hekin tajusivat että tässä voi käydä huonosti, koska OK-perintä päätti vetää 4 asian osalta perintä- ja oikeuskulu vaateensa pois. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että jo tällä takaisin vedolla tuli omalle ajalle ihan hyvä tuntipalkka kun aiemmat perintä- ja oikeuskulut jotka olivat tonnin pinnassa laskivat 179 euroon.

Nyt enää tarvitsee jännittää miten tuon Lowellin osan kanssa käy loppujen lopuksi, mutta siitä raportoidaan myöhemmin. Nyt jo voi sanoa, että tarinan opetus on, että aina kannattaa lukea käräjäpaperit läpi ja valittaa jos vähänkin tuntuu väärältä, siinä ei voi hävitä.

Muuten asioihin pitää palata toisella postauksella, lyhyesti voin sanoa että 7 lainoistani on nyt ulosotossa, mutta ulosotto itsessään ei ole vielä alkanut. Olen yrittänyt tavoitella ulosottomiestä sähköpostilla, mutta hän ei ole vastannut mitään, olisiko kesälomilla ja poissaoloviesti unohtunut. Omalla tavallani olen ollut tyytyväinen, että tuo ulosoton alku koko ajan lykkääntyy, saa maksettua enemmän lainoja, jotka eivät ole menossa ulosottoon pois ennen kuin palkasta alkaa hävitä osa. Toisaalta taas haluaisi, että homma alkaa, niin se voi sitten joskus loppuakin =D

Lämmintä kesän jatkoa kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marraskuun seuranta

  Sateinen marraskuu on koittanut, tällä kertaa kävi niin että normaalilla lyhennykselläkin velka lyheni, lisäksi yksi rivi meni nollille, m...