keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Haasteita

 Haasteita, niitä puskee nyt postilaatikosta sisään, haasteita käräjäoikeuteen. Asia on nyt nytkähtänyt eteenpäin monen lainan kohdalla ja kuudesta luotosta olen saanut haasteen riita-asiassa käräjäoikeudelta. Noista kuudesta sentään kolme tuli samalla haasteella, mikä on muuten ihan rahanarvoinen juttu, oikeushan ottaa per haaste kuluja ja lisäksi perintätoimisto veloittaa heiltä menneet kulut. Joten tässä tapauksessa sillä, että kolme tapausta meni samaan haasteeseen, säästöä syntyi 350€ (2 x (110€+65€)).

Se mikä tuossa on ongelma, on se, ettei asiaan voi paljoa itse vaikuttaa, koska perintä toimisto tuon haasteen eteenpäin vie, joko nipussa tai erikseen. Toki vaatimalla oikeudellista perintää kaikille lainoille samaan aikaan, jolloin haasteetkin kasataan samalla kertaa, todennäköisyys tälle varmaan kasvaa.

Itse haasteista sen verran että kyseessähän oli tieto haasteesta, saatuun kirjeeseen on vastattava 14 päivässä sen kirjaamisesta ja olen sen verran ymmärtänyt, että todellakin kannattaa vastata. Jos jättää vastaamatta, eli ei kuittaa haastetta saaduksi, oikeus toimittaa sen jotenkin muuten, mikä siis voi johtaa siihen, että oven takana on haastemies toimittamassa haastetta henkilökohtaisesti.

Itse vastasin sähköpostilla, joka toivon mukaan hyväksytään vastaamisen muotona, vaikka mukana tuli kyllä paperinenkin vastauskaavake. Omalla kohdalla vain luotto postiin niin rapistunut että kauhean tiukalla aikataululla en tuota postin vietäväksi laittaisi. Jos tuo sähköposti ei kelpaa niin siitä kyllä raportoin.

Koska ensimmäisissä haasteissa ei virheitä löytynyt niin nyt odotellaan tuomiota asiasta ja sen jälkeen asia siirtyy ulosottoon. Tämä on kuitenkin se kohta missä on pakko keskittyä jokaiseen haasteeseen, koska olen kuullut, että ei ole ihan tavatonta, että noissakin virheitä on ja sen jälkeen kun on asiassa myöntänyt ei aiemmilla sopimuksilla ole enää mitään väliä vaan tuomiosta luetaan jäljellä oleva velka. Eli jos haasteen euromäärät näyttävät epäilyttäviltä kannattaa asiaa oikeasti tutkia koska virheitä sattuu ja voi olla, että myöntämällä päädyt oikeuden tuomiolla maksamaan jonkun muun (suurempaa) velkaa kuin sinulle kuuluisi.


2 kommenttia:

 1. Itse ulosoton uutena asiakkaan olen saanut nuo haasteet vain tiedoksiantona. Pohjanmaan käräjäoikeuden kansliasta soittaa oikein mukava haastemies tai haastenainen joka ilmoittaa, että hei täällä olisi taas yksi tällainen haaste sinulle ja hän laittaa sen tulemaan postilla kuten aikaisemmatkin. Otsikkona on kyllä tuo kirjallisen vastauksen pyytäminen, mutta tekstin lopussa selkeästi sanotaan ellette vastaa määräajassa tai vastustatte vaatimusta ilman perusteluja, niin käräjäoikeus voi ratkaista asian kantajan eduksi. Tarkistan toki numerot, että ovat oikein, mutta en ole vastannut vielä ainakaan yhteenkään kun numerot ovat olleet oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vasta viime viikolla sain ensimmäisen soittopyynnön haastemiehelle, soitin niin siellä annettiin tiedoksi parikin haastetta ja paperit tulivat tällä viikolla. Noitahan ei tarvitse kuitata kuten kirjeinä tulleita vaan tuo puhelin soitto riittää siihen että haaste katsotaan toimitetuksi.
   Numerot toki kannattaa katsoa läpi, itse olen joutunut jo muutamasta valittamaan ja noista nyt tulleista toinen on pielessä niin monella tavalla että hirvittää, varmaan ihan oman postauksen joutuu tuosta kirjoittamaan tänne ihmeteltäväksi.

   Poista

Marraskuun seuranta

  Sateinen marraskuu on koittanut, tällä kertaa kävi niin että normaalilla lyhennykselläkin velka lyheni, lisäksi yksi rivi meni nollille, m...