maanantai 25. joulukuuta 2023

Joulukuun Seuranta

 Oli muuten aika vauhdikas loppuvuosi, kuun seurantakin heilahti tänne loppukuuhun, kun vihdoin joulu toi vähän rauhallisemman hetken. Sinänsä kuu oli taas hyvin normaali, normilyhennys, joka ei riitä kattamaan edes korkoja.

Helpotusta korkoihin ei ole luvassa, koska vuoden vaihteessa määritetään peruskorko taas puoleksi vuodeksi, kesällä se oli 3,75 %, mutta nyt näyttää siltä, että noustaan 4,5 %:iin. Koska ulosoton viivästyskorko lasketaan peruskorko, pyöristettynä ylöspäin puolen prosentin tarkkuudella + 7 % on korko nousemassa nykyisestä 11 prosentista 11,5 %:iin. Omalla velkamäärällänihän tuo 0,5 % meinaa vuositasolla noin 670 € korkomenojen kasvua eli kuussa 56 € lisää. Tämän kuun 64 miinus euron sijaan menisi siis 120 € pakkaselle homma kuussa. Onko tässä järkeä voisi joku kysyä, ei siinä oikein ole, taas kerran huomaa, jos lyhennykset menisivät pääomalle voisi motivaatio yrittää selättää tämmöinenkin velkavuori ihan erilainen. Ensi tilissä loppuvuoden uurastus näkyy, eli ensi kerralla mennään taas oikeaan suuntaan.

Toivotan rauhallista joulun jatkoa kaikille lukijoille, koitan vielä ennen vuoden vaihdetta lyödä vähän numeroita yhteen koko vuoden osalta, joten palataan pian asiaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q2 seuranta

  En kyllä lupaa enää aikataulusta mitään… 🙊 On ollut aika vauhdikasta tässä viime kuukaudet ja viime aikoina nauttinut ennemmin kesästä ku...