perjantai 10. marraskuuta 2023

Marraskuun seuranta

 Sateinen marraskuu on koittanut, tällä kertaa kävi niin että normaalilla lyhennykselläkin velka lyheni, lisäksi yksi rivi meni nollille, mikä on tietysti aina mukavaa.

Olin yhteyksissä velkaneuvontaankin. Tunnin puhelun päätteeksi päädyttiin, että nyt ei tehdä mitään. Tilanne on stabiili, ainakaan nyt ei ole päällä uhkaa, että ulosotto olisi taloa viemässä, joten neuvoivat odottamaan ennen kuin lähdetään velkajärjestelyä edes miettimään. Riski hakea järjestelyä nyt piilee siinä, että kielteinen päätös toisi heti pari vuotta lykkyä ennen kuin voi uudelleen hakea ja koko toimenpide voisi kääntyä itseään vastaan ajamalla vaatimuksia talon myynnistä.

Turhauttavaahan tämä velan maksu on, kun pääoma ei lyhene vaan kaikki menee korkoihin, mutta ei tässä oikein muutakaan voi.

Velkaneuvontaan soiton jälkeen pyörittelin päässäni ajatusta olisiko mahdollista saada muutettua ulosotto velka normaaliksi velaksi käyttämällä esimerkiksi asuntoa vakuutena, mutta siitä ei ole vielä vapautunut tarpeeksi takuita, että yhtälö näyttäisi toimivalta. Ilman takuitahan mikään pankki ei tuohon suostu, mikä on aivan ymmärrettävää, mutta harmillista. Nopeasti nimittäin, kun tarkistin niin nykyisellä normi lyhennyksellä ja 5 % korolla koko velka olisi kadonnut 16 vuodessa ja tämä siis tuolla peruslyhennyksellä, ilman mitään ylimääräisiä maksuja. Hyvä puolihan tässä on, että asuntolaina lyhenee koko ajan, kuinka monen vuoden päässä vapaiden vakuuksien ja velan käyrät leikkaavat onkin sitten toinen juttu.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q2 seuranta

  En kyllä lupaa enää aikataulusta mitään… 🙊 On ollut aika vauhdikasta tässä viime kuukaudet ja viime aikoina nauttinut ennemmin kesästä ku...