tiistai 1. marraskuuta 2022

Marraskuun Seuranta

Niin se aika rientää, nyt jo marraskuussa ja vuotta pari hassua kuukautta jäljellä. Aika taas katsoa mitä kuukaudessa on tapahtunut. Vastaus on, että ei paljoa ja toisaalla paljon.

Ulosoton osalta kuukausi oli tylsä peruskuukausi, ulosottoon meni perusmaksu vähän yli 970 €, joka tilitettiin yhdelle ainoalle velalle, Bank Norwegianille. Norwegianiltahan listalla on kaksi velkaa joista toinen on listan isoin reilun 30 tuhannen jötkäle. Pienempi veloista kuitenkin ehti listoille ensin, joten kaikki lyhennykset ovat suuntaantuneet siihen ja alkuperäisestä 5 000 € velasta onkin enää alle 1 000 € jäljellä. Toinen samalainen lyhennys ja kyseinen velka pyyhkiintyy pois ja päästään tuon isomman kimppuun, mikä onkin hyvä koska se kerryttää tällä hetkellä korkoja melko karmivaa vauhtia.

Ulosoton ulkopuolisten velkojen osalta tapahtuikin sitten vähän enemmän, kun toinen autovelka hävisi. Tai jos rehellisiä ollaan, niin velkaa tuli itse asiassa enemmän, kuin ennen, kyseinen velka vain ei ole enää minun nimissäni. Auto tuli siis tiensä päähän ja uutta hankittaessa se vähä mitä velkaa oli jäljellä, kuitattiin autoliikkeen toimesta pois. Uusi auto hankittiin puolison nimiin, enhän mitä mitään velkaa olisi saanutkaan, eli velka autosta käytännössä on edelleen olemassa, mutta se poistuu omista kirjoistani. Kaikkinensa hyvä, että tuollaiset velat missä puoliso, jolla edelleen luottotiedot kunnossa, on mukana alkavat pikkuhiljaa häviämään. Asuntolaina on ainut mistä ei pääse eroon niin helposti, mutta nyt keskityn tuohon S-pankin luottoon, minkä jälkeen on enää tuo asuntolaina jäljellä mistä ollaan yhdessä vastuussa. Asuntolainankin osalta olen miettinyt, jos asuntojen hinnat tässä sukeltavat niin että asunnonarvo ja velka olisivat samoissa, voisin myydä oman puolikkaani puolisolle (eli siirrettäisiin velka ja omistus kokonaan hänelle). Kun yhteiset lainat olisi hoidettu ja asunto toisen nimissä alkaisi esimerkiksi velkajärjestelykin tuntua vaihtoehdolta, melko monta mutkaa vaan matkassa ennen kuin tuolla ollaan, mutta katsotaan nyt, miten tässä edetään.

Muilta osin ulkopuoliset velat lyhenivät normaaliin tahtiin, tuo pieni Axantor on melkein hoidettu ja koitan sen kuitata pois seuraavasta palkasta.

Hyviä syksyjä kaikille lukioille ja jatketaan joulua kohti (en stressaa, mutta kuitenkin😅)

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q1 seuranta

  Oho, voisi joku sanoa. Ei yksi vaan kaksi kuukautta jäi välistä ja nyt jo maaliskuussa mennään. Tehdään nyt siis maaliskuun seurannan sija...